23. I Gonna Freak Out In A Moment

Jag lutar mig mot diskbänken och den kalla metallen skrapar emot en del av min rygg tröjan inte riktigt täcker. Den bittra smaken av öl ligger på tungan och jag låter fingrarna trumma mot bänken. En kall vindpust sveper genom rummet från den öppna balkongen och jag höjer blicken lite. Det är Louis som precis dragit igen balkongdörren efter sig och jag följer honom med blicken. Hans ögonbryn är djupt neddragna och ögonen är så svarta att man knappt kan urskilja pupillen. Han rör sig snabbt, som ett djur i attack, och mot dörren. Jag lossar händerna om bänken och kastar mig i hans väg. Våra kroppar kolliderar med varandra och jag håller nästan på att tappa andan av kraften han medför. Jag griper tag om hans midja och tvingar honom bakåt. Först tror jag att han ska slänga mig ur sin väg, men han kollar bara på mig med sina mörka ögon.

”Get out of my way.” morrar han och jag känner hur hans kropp spänner sig under mina fingrar. Jag ser undrande på honom, sen kommer smällen. Han vrider sin arm så att den slår till mig i sidan och jag drar hastigt efter luft. Jag uppbringar all kraft jag har för att stoppa honom ifrån att rusa ut. Min kropp pressas mellan honom och den tunna trädörren, och han ser argt på mig. ”Step back Niall.” fortsätter han. Jag skakar på huvudet.

”What the hell happened?” frågar jag flämtande efter luft. Louis börjar darra av de höga spänningarna som rusar genom hans kropp och jag ger honom ett ont öga så att han ska berätta vad som hänt. ”Tell me!” ryter jag och hoppas att Zayn inte ska vakna från sin trans på soffan. Det brukar vara lugnt, efter ett par drinkar och ett party så däckar han utan att vakna. Louis ruskar på huvudet för att klarlägga vad han är ute efter.

”He promised me.” viskar Louis hest och ser upp i mina ögon.

”Promised you what?” frågar jag och försöker tyda hans ögon som inte börjat ljusna än. Sen slår det mig, och jag tappar all kraft i kroppen. Louis utnyttjar chansen och slänger upp dörren så att jag slås in i väggen och går raskt ut i korridoren bort mot trapporna. Jag rundar dörren och jagar ut efter honom. Han småspringer ner för trapporna och börjar hånle när han ser Harry smyga in genom entrén. Nästan ljudlöst så rör han sig över golvet med mig tätt i hälarna, som låter desto mer, och Harry fångar oss med blicken. Hela hans gestalt sjunker och han backar två steg bort från tjuren som argsint rusar emot honom. Han håller upp händerna, men Louis är redan framme för att rycka tag i hans slag på kavajen. Nästan plågsamt mjukt trycker han in Harry på en toalett och smäller igen dörren bakom sig. Jag flåsar ikapp och går mot toalettdörren och öppnar den och smiter in. Louis slänger Harry mot en av de kaklade väggarna och ställer sig i hela sin längd framför honom. Trots att Harry har ett huvud i fördel gentemot Louis så kryper han ihop mot den kalla väggen. En ensam lampa gungar i taket och kastar långa skuggor omkring sig. Om mina tankar stämmer så står jag på Louis sida, men som sagt, jag hatar när Harry råkar illa ut. Vad han än gör så förtjänar han alltid välmående på något sätt, men jag överväger starkt att skita i det just nu. De andra två stirrar på varandra en stund, de ser in i varandras inre och utväxlar tankar. På just det här sättet hör dem ihop, de kan bråka och älska i tystnad, osynligt för även det skarpaste ögat.

”I’m so fucking lonely Louis.” halvskriker plötsligt Harry och kastar sig lite framåt, men drar sedan ihop sig mot väggen igen. Louis skakar långsamt på huvudet och höjer blicken lite.

”I will never stop fighting, and all that fighting is for you.” väser han och försöker att skaka bort spänningen i sina knogar. Jag står veligt vid mitt emellan dem och bevittnar det som de säger, det är som en upprepning av det Louis sagt till mig på balkongen. Harry fuktar snabbt sina läppar.

“I like Cindy, she’s great!” morrar Harry.

“You’re playing with her!” säger jag och bryter in i konversationen Det är som om min röst spräckt en bubbla som skyddande varit runt om dem och Harry ser mörkt upp på mig. Ett leende löper över hans ansikte och han höjer lite på ögonbrynen, road av det jag sagt.

“I am playing with her?” frågar han och skrattar till innan han tar två steg för att komma fram till mig. Han sticker ut ett finger och petar mig hårt i bröstkorgen. “I think you’re the one who’s playing with her.” säger han anklagande och fortsätter att hålla vid till sitt råa leende. Louis slår till honom på armen för att tillkalla hans uppmärksamhet och han snurrar runt lite igen.

“Why can’t you see my struggle?” viskar Louis hes efter att skrikande. Jag blickar över Harrys hansikte som är upplyst av lampan i taket, och det får honom att skina i ett mystiskt ljus.

“I want to have my arm around you Louis, that’s all.” säger Harry och hans röst ringer i porslinshandfaten. Louis biter sig i läppen. “I want to show everyone that you’re mine.”

“But you can’t because-” börjar Louis.

“That’s right, and if you gonna hang around with El I can have some fun myself!” Harry skriker plötsligt igen och jag tar ett steg tillbaka.

“I need to hang out with her, it’s-” Harry avbryter Louis igen med en hög suck och Louis går emot honom och försöker lägga sin hand på hans arm. Harry drar sig undan.

“Don’t touch me.” säger han argt och lutar sig mot den kaklade väggen igen. Louis mörknar igen och jag börjar faktiskt fundera på vem av dem som kommer överleva när det kommer till den fysiska striden. “I’m done Louis, done with us.” Det är som om hela världen stannar när han säger det. Louis mun faller öppen och han stirrar rakt in i Harrys ögon. Deras värld snurrar till och Harry skakar lite på huvudet utan att släppa iväg Louis. “Sorry.” mumlar han och bryter Louis blick. Louis står kvar och stirrar rakt framför sig. Harry tränger sig förbi mig och jag försöker att ge honom en frågande knuff i sidan, men han skuffar undan mig som om jag vore en leksak. Dörren slår igen och en hög smäll ekar runt om mig och Louis. Jag väntar, väntar på vad han ska göra och vad han ska säga. Väntar på hans krasch, för jag är säker på att den kommer. Men Louis bara står alldeles stilla och tar stöd mot handfaten för att inte falla omkull.

 

 

“Niall?” säger han efter några minuter. Jag höjer blicken från mina skakande händer och ser på honom. Hans rygg speglas i den stora spegeln som täcker väggen bakom honom och en ensam tår letar sig ner för hans släta kind.

“Yes Louis?” svarar jag och drar tyst in ett djupt andetag.

“I gonna freak out in a moment, can you hold me?” frågar han långsamt med andan i halsen. Det tar några sekunder innan jag uppfattar vad han sagt. Orden sjunker in ett i taget och när min kropp äntligen reagerar så lägger jag mina armar om Louis och håller hårt i honom. Hans muskler spänns plötsligt och han börjar försöka slita sig loss. Jag håller hårt i honom och börjar dra ner honom på golvet. Han tappar balansen och vinglar ner bredvid mig samtidigt som han sliter i mina armar för att jag ska släppa honom.

“I won’t let you.” mumlar jag och tvistar mina ben runt hans så att han ska bli stilla. Det känns som när man håller i en fisk för att den inte ska slippra ur ens händer, bara det att Louis är mycket större. Till sist lugnar han sig och jag släpper benen runt honom, men fortsätter att ha armarna runt hans axlar. Han hulkar till och fler tårar rusar ner över hans kinder. Tystnaden är slående om man bortser från hans snyftningar under mig, och jag känner hur jag börjar krampa av att sitta still så länge.

“He didn’t mean it, Louis.” säger jag utan att Louis svarar. Vi sitter tysta några minuter innan jag byter benposition till knästående och ser på hans rufsiga bruna hår. “You can sleep with me tonight.” säger jag och drar bort hans arm från hans ansikte. Ögonen är rödsvullna och spruckna och han andas häftigt när han ser mig. “Come on, let’s go.” säger jag och drar upp honom på fötter. Han står och andas en stund innan han sträcker lite på sig och drar en servett från en hållare. Den drar han under sina ögon och ser till att han ser lite mer normal ut. Sen går han förbi mig ut genom dörren och jag följer efter honom. Harry syns inte till någonstans när vi springer upp för trappan och låser in oss på mitt, Harry och Zayns rum. Louis går in i mitt rum medan jag går och hämtar ett glas vatten till honom. Det kalla vattnet rusar över mina fingrar och jag pianospelande rörelser med dem. På vägen tillbaka kikar jag in i Zayn och Harrys rum, men bara Zayn ligger ihopkurad i överslafen. Harry kanske har gått in till Liam, eller så har han tagit en taxi bort från hotellet. Med en axelryckning stänger jag deras dörr igen och smyger in till Louis. Han har tagit av sig skjortan men har fortfarande sina jeans på sig. Hans kropp ligger utslängd ovanpå täcket och jag ställer ner vattenglaset på hans sängbord och tar av mig mina kläder. Med lätta dunsar glider de ner på golvet och jag kryper ner under det varma täcket. Louis vrider på sig bredvid mig och jag funderar på om jag borde hålla om honom, men jag somnar innan jag hinner göra något.
Bråk bråk bråk. Louis reagerade inte speciellt bra på Harry, och det slutade med att Harry gjorde slut. Jag är ledsen att jag inte skrivit något, men som de som följer min dayview redan vet så är min dator på väg att krasha. Det finns ingen plats kvar i den trots att jag raderat alla dokument och alla bilder jag har i den, därför kan jag inte göra dagens kommentar och kapitelbilden (det kommer upp en liten ruta som säger att det är omöjligt att spara något). Men så igår kom jag på att jag har ett google-konto och då har tillgång till onlinedokument, och då förenklades ju allt. Så nu har jag skrivit en hel del medan jag kollat igen missade youtubevideos från Caspar och Grace. 
 
Min fråga till er idag blir: 
Vad tror du kommer bli Louis nästa steg? 
 
Tack till alla ni som kommenterat! Era åsikter betyder så mycket för mig i mitt skrivande och jag är ledsen att jag inte har möjligheten att underhålla er så mycket som ni förtjänar! Ni betyder allt för mig och jag hoppas verkligen att ni kommer tillbaka för mer! 
En av er frågade om jag kunde tipsa på lite fanfictions jag har läst och gillat, så jag sätter ihop en liten lista här nere som ni kan klicka runt på!
 
52 Birthdays With Lou - snarlik till 99 Days men mycket bättre! Jag grinade från första till sista delen av den! Den handlar om alla Harrys födelsedagar från och med att han är 16, och Louis medverkar på nästan alla därav namnet. Det är som en liten dagbok för Harry, och den är sorglig och romantisk på samma gång. Kolla in den här: http://sometimesitshardtograsp.tumblr.com/post/16867200652/52-birthdays-with-lou
 
Three Months of Music - en av de bästa fanfictions jag någonsin läst. Hon som skriver den är en otroligt gullig tjej med sjukt mycket talang och ni bara måste läsa den! Läs även hennes andra på samma blogg! Handlar om Harry som är en grå kontorsmus, en dag hittar han en blogg som den cancersjuke artisten Louis driver. Han skriver om sina krämpor och svårigheter och Harry börjar önska att han ska vara mer än en kommentar. Spana in den här: http://loubearsskriverier.blogg.se/category/three-months-of-music.html
 
We Should All Wear Two Lifesaying Layers - också Loubear, måste bara länka denna speciellt. Handlar om Liam som har en sjukdom som gör att han föreställer sig saker. Spana in den här: http://loubearsskriverier.blogg.se/2013/january/we-should-all-wear-two-lifesaving-layers-niam-oneshot.html
 
Secret Ovation - skriven av den mest talangfulla författaren någonsin (Jack Breacadh), dock tog han bort sin blogg förra hösten (vilket jag var förkrossad över) men innan dess hann jag översätta hans mest kända fanfiction till svenska. Handlar om Louis som är en nybliven uni-student som blir rumskamrat med Liam; den snyggaste man han någonsin sett. Louis träffar sedan Niall, en blyg kille med social fobi som är den enda personen Louis kan prata med om Harry; den största jävla fittan på jorden. Superbra fanfiction med oväntat slut. Spana in den här: http://fivedesiresandonedirection.blogg.se/2012/september/
 
Don't Take Love of The Table Yet - flawless, jag läste den i somras och älskade den! En av de bästa jag läst! (Lilo fanfictions är oftast dem som har bäst handling av någon anledning). Handlar om Louis som planerar de bästa jävla bröllopen som någonsin skådats, och så får han Liam och Danielle som kunder. Han tycker de passar perfekt ihop, men Liam är den mest perfekta människan han någinsin träffat! Spana in den här: http://archiveofourown.org/works/898524

Kommentarer
Postat av: oneperfection

Awwh, underbart kapitel som vanligt! :3 Och tack så sjukt mycket för tipsena!! :D

2013-09-14 @ 22:20:47
URL: http://oneperfection.wordpress.com
Postat av: Ida :3

Superbra! När klockan är öve ett på natten och jag läser det här, då grinar jag ögonen ur mig, bokstavligt talat, och jag är liksom inte ens en Larry-shipper.
Louis' next moooove... Jag vet inte riktigt, han kanske gör slut med Eleanor för att få tillbaka Harry? Eller så ger han helt enkelt upp, stackars kille. Oavsett vad som än händer så kommer jag säkert fälla ännu några tårar, lättpåverkad av texter som jag då är.
Sjukt bra skrivet, från början till slut, alltihop! :) xx

2013-09-15 @ 01:14:49
URL: http://ettdfanfiction.blogg.se
Postat av: Anonym

Jättebra :D meera!

2013-09-15 @ 21:11:27
Postat av: Vendela

Åh fuck this shit, nu sitter jag ju här och grinar?! Så förbannat underbart jävla bra! Det här är lätt mitt favoritkapitel från novellen! ÅÅÅH så bra! Finner inte ord för att beskriva min kärlek till dig & din novell!<3

Svar: Tack så jättemycket Vendela!
fribblewithfiveboys.blogg.se

2013-09-15 @ 22:15:00
URL: http://directionery.blogg.se
Postat av: J

Det här är tusan ta mig den bästa novellen jag någonsin har läst, det bara är så. Louis nästa steg? Ingen aning, men slår vad om att du har planerat något riktigt bra som förmodligen kommer att förvåna oss! Btw. Du rockar tjejen! :)

Svar: Hihi tack så mycket!
fribblewithfiveboys.blogg.se

2013-09-17 @ 13:24:38
URL: http://midnightmemoriies.blogg.se
Postat av: Wilma

Kommer ihåg att jag sträckläste din förra finfic - så bra var den - och blev så oerhört glad när jag upptäckte att du nu skriver ännu en. Kommer säkert att sträckläsa även denna, för den verkar verkligen helt underbar! Fortsätt i samma stil!

Svar: Tack så jättemycket!
fribblewithfiveboys.blogg.se

2013-09-17 @ 19:58:48
URL: http://ficsaboutfiveboys.blogg.se
Postat av: matilda

så braaaaa döööööör

2013-09-19 @ 12:03:04

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback